Home » Konsulent Maskiningeniør

Konsulent Maskiningeniør

Hvad er en maskiningeniør konsulent?

Maskinindustrien spiller en dominerende rolle i forbindelse med styrkelse sikkerhed, økonomisk vitalitet, nydelse og generelle livskvalitet i
hele verden. Maskiningeniører er uddannet i principperne kraft, energi og bevægelse. De mænd og kvinder, der arbejder som maskiningeniører er fagfolk med ekspert viden om design og fremstilling af mekaniske systemer og termisk udstyr og processer.
Nogle eksempler på produkter og processer er udviklet af maskiningeniører omfatter motorer og systemer til kontrol af biler og fly, el-produktionsanlæg, redningsudstyr medicinsk udstyr og forbrugerprodukter, der strækker sig fra klimaanlæg til personlige computere og atletisk udstyr.

De laver også design af maskinerne, der masse-producere disse produkter. Stort set alle aspekter af livet er berørt af maskinteknik. Hvis noget bevæger sig eller bruger energi, har en maskiningeniør konsulent sikkert været involveret.

Konsulenter er dynamiske

Den eksplosive udvikling og ekspansion inden for computer-teknologi har bogstaveligt talt ændret maskinteknikken. Tegnebordet har veget pladsen for computeraided – design (CAD) og sofistikerede datamodellering software værktøjer har gjort det muligt for mekanisk ingeniører at udvikle effektive løsninger på komplekse tekniske problemer. For eksempel, det nye high-tech område for nanoteknologi er at det maskiningeniørers opgave at designe ultra-miniatureprodukt maskiner og bittesmå, implantabelt medicinsk udstyr, der kan navigere i
menneskelige legemer, når det søger efter sygdom og beskadiget væv.

Mekaniske ingeniører

Også den voksende bekymring for planeten, og kvaliteten af liv for fremtidige generationer har ansporet fortsatt indsats af mekaniske ingeniører at designe ressourceeffektiv og genanvendelige produkter og udvikle udstyr og processer for at rydde op i eksisterende  miljøproblemer og forhindre deres gentagelse.
Disse teknologier og en lang række andre vil have en indvirkning på livet i det 21. århundrede, og deres udvikling og forfining kræver de færdigheder, intuition og kreative evner til maskiningeniører. Samtidig forventes konsulent maskiningeniører at forstå og formidle den virkelige verden og følgerne af den teknologiske udvikling af alternativer til beslutningstagerne og offentligheden.

Hvor arbejder maskiningeniører

Beskæftigelsesudsigterne for maskiningeniører er stærke, især når de lokale økonomier vokser. I  USA, for eksempel er det et erhverv, der vokser med 16 procent, eller 35.000 arbejdspladser om året, hvilket er en vækst  der forventes at fortsætte.
Industrisektoren, hvor maskiningeniører har traditionelt gjort betydelige bidrag, som omfatter luft-og rumfart, bilindustrien, kemiske, edb og elektronik, byggeri, forbrugsvarer, energi og teknik. Hertil kommer, at det medicinske og de farmaceutiske industrier præsentere spændende muligheder for mekanisk ingeniører at forene deres kræfter med biovidenskaben. Selv underholdningsindustrien er stærkt afhængig af mekanisk ingeniører for specielle effekter og forlystelsesparker.
Langt størstedelen af dette arbejde er gjort i tusindvis af virksomheder, der spænder fra store multi-selskaber til små, lokale virksomheder. Jobfunktioner og ansvar spænder fra produkt og produktion, til design engineering og systemdesign til kraftværk operationer, kvalitetskontrol og projektstyring.

Erfarne maskiningeniør konsulenter

Med erfaring og yderligere uddannelse, vil nogle maskin ingeniører bevæge sig ind i juridisk eller ledelsesmæssige holdninger for at bygge videre på deres videnskabelige og tekniske færdigheder og ekspertise. Andre vælger vejen til forskning og undervisning. Arbejdet for en maskiningeniør konsulent er forskelligartede og i hele verden, og karrieren for en mekanisk ingeniør er præget af en vigtig fælles faktor – Løbende uddannelse.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *