Home » Medicinske apparater udstyr

Medicinske apparater udstyr

Medicinsk udstyr er designet til at støtte i diagnosticering, overvågning eller behandling af medicinske tilstande. Disse enheder er normalt konstrueret med strenge sikkerhedsstandarder.

De vigtigste emner: implantat, kunstige lemmer, korrigerende linser, cochlear implantater, dental implantater, proteser (okulær, facial)

Grundlæggende medicinske apparater

  • Diagnostisk udstyr omfatter medicinsk billeddannelse maskiner, der anvendes til at støtte diagnosen. Eksempler herpå er ultralyd og MR-maskiner, PET og CT-scannere og røntgenmaskiner.
  • Terapeutiske udstyr omfatter infusionspumper, medicinske lasere og LASIK kirurgisk maskiner.
  • Life støtte udstyr anvendes opretholde en patients kropslig funktion. Disse omfatter medicinsk ventilatorer, hjerte-, lunge-maskiner, ECMO, og dialyse maskiner.
  • Lægeudgifter skærme tillade medicinsk personale til at måle en patients medicinske tilstand. Observatører må måle patientens vitale tegn og andre parametre, herunder EKG, EEG, blodtryk, og opløste gasser i blodet.
  • Lægeudgifter laboratorieudstyr automatiserer eller hjælper analysere blod, urin og gener.
  • Diagnostisk medicinsk udstyr, kan også bruges i hjemmet til visse formål, fx til bekæmpelse af diabetes mellitus

En medicinsk apparat (BMET) er et afgørende element i sundhedssektoren leveringssystemet. Beskæftiget primært ved hospitaler, BMETs er de medico ingeniører, der er ansvarlige for at opretholde en facilitet’s medicinsk udstyr.

Medicinsk udstyr

Et medicinsk udstyr er et produkt, der anvendes til medicinske formål i patienter, diagnosticering, behandling eller operation. Hvis den anvendes til det organ, virkningen af det medicinske udstyr er primært fysisk, i modsætning til lægemidler, som udøver en biokemisk virkning. Specifikke regionale definitioner af medicinsk udstyr varierer en smule som anført nedenfor. For medicinsk udstyr er inkluderet i den kategori medicinsk teknologi og udvikling.

Medicinsk udstyr omfatter en bred vifte af produkter, der varierer i kompleksitet og anvendelse. Eksempler inkluderer tungespatler, medicinske termometre, blodsukker målere, og røntgenmaskiner.

Medicinsk teknologi er en del af sundheds-teknologi, som omfatter en bred vifte af sundhedspleje produkter, og i en eller anden form, der bruges til at diagnosticere, overvåge eller behandle hver sygdom eller en tilstand, der påvirker mennesker. Disse innovative teknologier (anvendelse af videnskab og teknologi), er at forbedre kvaliteten af sundhedsydelserne leveres, og patienten resultater gennem tidligere diagnose, mindre invasive behandlingsmuligheder og reduktioner i hospitalsophold og rehabilitering gange.
Hvad er medicinsk teknologi?

Medicinsk apparat

Medicinske apparater udvider og forbedrer liv. Det mindsker smerte, skade og handicap. Sin rolle i sundhedssektoren er af afgørende betydning. Uophørlige medicinsk teknologi og innovation øger kvaliteten og effektiviteten af pleje. Milliarder af patienter over hele verden er afhængige af medicinske apparater i hjemmet, på den læge, på hospitalet og på plejehjem.

Kørestole, pacemakere, ortopædiske sko, briller og kontaktlinser, insulin penne, hofte proteser, kondomer, Iltmasker, Tandtråd, MR-scannere, graviditetstests, kirurgiske instrumenter, bandager, sprøjter, liv-støtte maskiner: mere end 500.000 produkter (10.000 generiske grupper) er tilgængelige i dag. Medicinsk teknologi kun udgør 6,3% af de samlede sundhedsudgifter i Europa – en beskeden andel, hvis du overveje fordele for alle medlemmer af samfundet.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *