Home » Plast emner

Plast emner

Plast emner er fremstillet af kunststof, og omfatter plastikposer, containere, penne, glas, kopper, skeer osv. Plastic emner, ofte blot kaldet skala model, og er 3d modeller.

Plast emner

De fleste plast emner er sprøjtestøbt plast, og dele er limet sammen med plast opløsningsmiddel. Næsten alle plast modeller er udformet i et veletableret skala. Hver type plastic emne har en eller flere fælles skalaer, selvom de er forskellige fra den ene til den anden. Det overordnede mål er at give den færdige plastmodel en rimelig størrelse, og samtidig opretholde sammenhæng på tværs af modeller for samlinger.

Plast historie

Den første plastik model blev fremstillet i 1950’erne af de britiske virksomheder Frog og Airfix. Amerikanske fabrikanter såsom Revell og AMT vandt herredømmet i 1960’erne som fransk Heller SA i Europa. Siden 1970’erne, japanske virksomheder såsom Hasegawa og Tamiya har domineret området og repræsenterer det højeste niveau af teknologi. Brands FOM Rusland, Centraleuropa, Kina og Korea er også blevet fremtrædende for nylig. Mange mindre virksomheder har også produceret plast emner, både i fortiden og i øjeblikket.

Fremstilling af plast modeller

Mens sprøjtestøbning er den fremherskende fremstillingsprocessen for plastmodeller, de høje omkostninger til udstyr og forme gør det uegnet til lavere forrentede produktion. Således er modeller af mindre og obskure emner ofte fremstillet ved hjælp af alternative processer. Vakuum formning er populært for flymodeller, selv om forsamlingsfrihed er vanskeligere end for injektion-formet kits. Resin-støbning, populær hos mindre producenter, giver en større grad af detaljer støbt på stedet. I den seneste tid, de nyeste udgivelser fra de store producenter tilbyder en hidtil uset detalje, der er en kamp for de fineste harpiks kits, ofte herunder høj kvalitet blandet medier (foto-etched messing, drejet aluminium) dele.

Plastik emner

Demografien af plast modeling har ændret sig i det sidste halve århundrede, den har eksisteret, fra unge drenge køber dem som legetøj til ældre der bruger dem til at samle store samlinger. I USA, er mange modeller tidligere medlemmer af de militære styrker, der kan lide at genskabe det fly de faktisk fløj i.

Teknologiske fremskridt har gjort model-bygning mere og mere sofistikerede, og spredning af dyre detaljer tilføjelsesprogrammer har rejst bar for konkurrence inden for modellering klubber. Som et resultat, et sæt indbyggede “ud af æsken” på en weekend kan ikke sammenligne med et kit bygget over måneder, hvor en lille add-on del såsom et fly sædet kan koste mere end hele sættet selv.

Selvom plastik modeling er generelt en ukontroversielle hobby, det er ikke immun over for socialt pres.

Hobby plast emner

De mest populære emner af plast modeller er køretøjer som fly, skibe, biler og pansrede køretøjer såsom tanke. De fleste af de modeller, skildrer militære køretøjer på grund af den bredere vifte af form og historiske kontekst i forhold til civile køretøjer. Andre emner omfatter science fiction køretøjer og robotter, rumfartøjer, bygninger, dyr og menneskers tal.Plastic har været involveret som årsag hormonelle problemer i en række forskellige organismer, herunder mennesker, fordi strukturen i mange plast ligner østrogen. Men selv om de beviser for en forbindelse fortsætter med at vokse, er der ingen endelig forbindelser, at det forårsager kræft, kun korrelationsmaalinger data.

Plastic har også været involveret i at forårsage kræft, men med hormonelle problemer, der ikke er nogen endelig årsagssammenhæng forbindelser, der er etableret endnu, kun korrelationsmaalinger data.

Så du kan med god samvittighed bruge plast emner i din udvikling.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *